Sök:

Hjälp med att välja.

Madrassväljar guide

Beonellresår

Bonellresår är den enklaste formen av resårsysstem där varje fjäder är i hoptvinnad med ståltråd

Pocket spring resår

Pocket spring resår är ett fjädersystem där varje fjäder är inkapslad i en påse så att vikten fördelas jämt utöver madrassen när du sover. Pocket spring finns i både mjuk, medium och fast.

Visko ellasstisk skum madrass

Visko ellastisk skum madrass även känt som Tempur, är ett mjukt konstgjort material som formar sig efter kroppen när man sover.

Kallskumsmadrass

En gjuten kallskumsmadrass är en formgjuten typ av madrass som guts med den densitet man vill ha. Detta till skillnad av en skumgummi madrass som sågas ut ur stora block. Kallskummsmadrasser görs ofta väldigt mjuka.

Skumgummi madrass

En skumgummimadrass är en madrass som sågas ur ett jättelikt skumgummiblock, Alternativt i hoppressad krossad skumgummi. Detta är den billigaste och enklaste formen av madrass

Latex

Latex finns både i naturlatex och syntet latex. Det vanligaste i sängar och bäddmadrasser är naturlatex. Latex är väldigt mjukt.

Futonmadrass

En klassisk futonmadrass är betydligt stummare än en traditionell resår madrass och man sjunker inte ner så långt i madrassen så en futon passar för dom som vill ha en lite fastare madrass. Det finns dock flera typer av futonmadrasser några som är mjukare och fastare än andra men som sagt alltid lite stummare än en traditionell resårmadrass.

Att välja bäddsoffa

Det viktigaste tänka oavsett vilken soffa man köper är tyget, Det som är dyrt när det tillverkas en soffa är tyget, och därför försöker många möbelproducenter spara in där. För att försäkra dig som kund att du får ett slitstarkt tyg, finns det en internationell standard som mäter stiltåligheten i tyg. Alla tyger som användas på soffor skall ha minst 15.000Md. Dom flesta möbeltyger som håller kraven för Svensk reklamationsrätt ligger mellan 20 och 40.000Md. Tyger som inte uppfyller dessa krav blir utnötta i förtid. Fråga därför alltid efter Martindale när du köper soffa. Framgår inte denna informationen tydligt kan du utgå ifrån att soffan inte kommer att hålla för normalt slitage. Mer info om detta hittar du under fliken tygfakta på vår hemsida.

När det gäller bäddsoffor är det även viktigt att tänka på hur du skall använda soffan. En soffa som skall användas som permanent säng ställer helt andra krav på sängen än en soffa som bara är avsedd för en udda gäst natt.

Många billiga bäddsoffor har någon form av skumgummi i bädden, det kallas för skum,kallskum, polyeterskum med mera, men bygger alla på en eller annan form av skumgummi. Skumgummi är mjukt och skönt och passar alldeles utmärkt att sitta på i en soffa, men i en säng där det tillbringas 8h per dag duger det inte.
Skall du använda en bäddsoffa, sängskåp eller något annan möbel varje natt, är det viktigt att du har någon form av resår latex eller annat material, som är anpassat för att användas varje natt. För att göra detta mer överskådligt för dig på vår hemsida har vi märk alla soffor som är rekommenderade för varje natt med symbolen anpassad för varje natt

 

 

Att använda soffan varje natt ställer stora krav på madrassen som man skall sova på. Vi rekommenderar att det är resår i sitsen/madrassen om du inte väljer en futonsoffa som har en futonmadrass som ofta är rekommenderad för varje natt eftersom detta är en Japansk standard säng av lite hårdare modell. Det finns alla möjliga typer av bäddsoffor med dessa egenskaper. Ibland kan det vara praktiskt att förvara sängkläder i soffan och det kan man på många av våra bäddsoffor. Skulle du inte hitta en bäddsoffa med förvaring säljer vi ett utbud av praktiska förvarings möbler under menyn övriga möbler och tillbehör-övriga möbler.


Dessa soffor rekomederar våra leverantörer som bästa alternativen för varje natt: 

Innovation Living

Cassius
Supremax
Bifrost eller
Longhorn bäddsoffa från Innovation living med excess pocket spring sysytem som är lite tjockare.

Hovden
Legend bäddsoffa med en 18 cm tjock pocket spring madrasss
Superior bäddsoffa från Hovden möbel med en 18cm tjock pocketspringmadrass

LC möbler
Victoria
Daniella bäddsoffa från LC möbler som fås med pocket spring madrass och det finns förvaringsmöbler att välja till.

Karup
Futonmadrass i valfri storlek från Karup vi rekommenderar att du lägger den på tatamimadrasser eller ett annat stumt underlag

Amalfi

Amalfi rekommenderar sin klassiska längsbäddade med bonellresår som
Plaza bäddsoffa

Futonwerk

Futonwerks bästa madrass är DW

Längsbäddade bäddsoffor

I en längsbäddad soffa sover man längs med soffan.
De flesta modeller har även en extra bädd vilken kan fällas ut och upp under soffan.
Fördelen med denna typ av soffa är att den inte tar så stor plats i rummet när man bäddar i själva soffan.
En längsbäddad soffa har ofta resår madrass i sitsen, vilket gör att den därför rekommenderas för att sova i varje natt.
Vissa enklare modeller ha dock ingen resår, vilket innebär att de inte är lämpade för att användas varje natt.
Längsbäddade soffor har även utrymme för sängkläder i ryggen på soffan.
En längsbäddad soffa har vanligtvis ingen tygklädsel på baksidan men detta kan köpas till.

 

Framåtbäddade bäddsoffor.

En framåtbäddad bäddsoffa har dels estetiska fördelar, då bäddinsatsen fälls upp ur soffan,
oftast under dynorna i sitsen vilket gör att det oftast inte syns att det är en bäddsoffa.
De flesta framåtbäddade bäddsoffor har en enkel tältsängsliknande sängstomme som endast är avsedd för gäster och tillfälliga övernattningar.
Till många av våra bäddsoffor finns även en grövre variant av stomme med träribbor att köpa till,
vilket innebär att bäddsoffan blir anpassad för användning varje natt.

 

Futon bäddsoffor.

På moderna futonsoffor viker man ner ryggen och kan med ett enkelt handgrepp få till en ergonomiskt fördelaktig säng som är rekommenderad för varje natt. De flesta futonsoffor har även utrymme för sängkläder under själva soffan. Själva namnet futon kommer från den traditionella japanska madrassen som ligger på en futon soffa

Vill du sova som en riktig samuraj, ja då är det futon som gäller. En traditionell japansk Shikibuton madrass lägger du i ditt minimalistiskt möblerade rum direkt på tatamimattan. En Shikibuton är alltid fylld med bomull av bästa kvalitet så även hos bäddsoffexperten. Traditionellt fyllde man bönor i mitten om man ville ha en hårdare madrass. I dag kan en futonmadrass skräddarsys på ett helt annat sätt. Vi säljer flera olika madrasser till våra futonsoffor som du kan välja på.Lite olika naturmaterial

Naturlatex

Naturlatex framställs ur saven från gummiträdet som får stelna och bildar en gummimassa. Denna latex mjuk men har en hög densitet så den väger en del och är ganska spänstig.

Kokos

Kokos fiber från kokos palmen är fast och inte så flexibelt material. Detta limmas oftast ihop med naturlatex för att bilda en fast matta som håller formen på madrasser med löst innehåll. Finns även att köpa som en matta om man vill ha det som underlag under madrassen.

Sjögräs

Sjögräs är ett material som suger upp mycket vatten utan att ruttna, Samtidigt som det torkar ut igen utan att tappa formen, detta är bra för dom som svettas mycket på natten.

Ull

Ull finns i många olika former, alla olika får har sina unika egenskaper och deras ull har olika känsla. Traditionell ull har en värmande effekt och är bra för dig som fryser på natten eller lider av golvdrag.

Kamel ull

Kamel ull är ett material som är anpassat för öknens varma dagar och kalla nätter. Så det är bra för dig som inte har det så ventilerat, t.ex i en stuga med stora glaspartier där det blir varmt på dagen och kallt på natten.

Merino ull

Merino ull är en mjuk, tjock och spänstig fin form av ull som är känd för sin höga kvalitet. I futonwerks madrasser är det uteslutande ull från Alperna.

Tagel

Tagel är ett av dom hållfastaste material som finns. Gamla tagelmadrasser från 1800talet håller fint än idag. Väljer du tagel så kan du vara säker på att madrassen kommer att hålla lääääääänge. Tagel är ganska fast och relativt stumt material

 


Futon direkt på tatami
matta

Vi säljer tatamimadrasser så att du kan lägga futonmadrassen direkt på tatamimadrassen och på så vis få en klassisk japansk säng. Traditionellt var det dom högre stånden i japan som hade tatamimattor gjorda av rishalm. Vanligt folk fick lägga madrassen direkt på golvet. I modernare tid har dom flesta japaner en tatamimatta hemma.

 
Bäddsoffor av skumgummi.

Våra enklaste varianter av bäddsoffor är bäddsoffor av skumgummi
Med ett lägre pris, kan dessa budgetmodeller fungera alldeles utmärkt som extrasäng.
Bäddsoffsexperten.se rekommenderar dock inte en bäddsoffa av skumgummi om du planerar att använda din bäddsoffa regelbundet.
Anledningen till detta är att skumgummit ofta mjuknar vilket innebär att sitt- och sov komforten försvinner med tiden.

 

Våra övriga bäddsoffor.
Bäddsoffsexperten.se erbjuder även ett stort urval av övriga bäddsoffor. Här hittar du t.ex hela innovationlivings Istyle sortiment som alla har pocket spring i madrassen och därför har en mycket god ligg komfort. Innovation har även tagit fram en lite mjukare variant som dom kallar för ecsess som har lite mer mjuka fiber i sitsen för en lite mjukare sittkomfort.Schäslonger / Dagbäddar.
Bäddsoffsexperten.se erbjuder schäslonger / dagbäddar i en mängd varianter och kvaliteter.
En schäslong / dagbädd är ett utmärkt val för dig som ibland råkar att somna framför ditt favoritprogram på tv.
Med en schäslong / dagbädd behöver du inte ens bädda upp din bäddsoffa!
Vänligen var uppmärksam på om dessa schäslonger / dagbäddar är märkta med symbolen "anpassad för varje natt",
för att försäkra att du införskaffar en schäslong / dagbädd som verkligen är anpassad efter dina behov.

Lite symboler som hjälper dig att hitta rätt på vår hemsida och i våra butiker:

Ekologiskt materialEkologiskt material i produkten
Produkten består till största delen av naturmaterial som är biologiskt nedbrytningsbara.
Produkten har eller kan väljas med ekologist tyg.

Varan tillverkas av FSC märk trä.
Varan tillverkas i Sverige så transpoterna blir kortare
Varan är designad i Danmark original design.
Varan finns i begränsat antal i lager och levereras på 2-3 dagar inom sverige.
Alla våra varor har fem års garanti. Fer om detta finns att läsa här
Alla våra varor omfattas av prisgaranti. På vissa varor med konkurenskraftiga priser har vi satt ut en symbol för det.